Saturday, March 31, 2012

Kevadefotod

Markus Ojaveer "Kobras tegutseb"

Marcus Jäger "Lumikellukesed - kaunid kevadlilled"
Marcus Jäger "Kevadine Tamula järv"

Friday, March 23, 2012

Loe intervjuud meie klassi Randeliga pärast edukat võistlemist judovõistlusel "Võru Kevad".
http://www.vorumaateataja.ee/index.php/72-sport/2973-vaike-intervjuu-noorte-judokatega

Ajaleht "Kooli silm"

Ajalehe "Kooli silm" märtsikuu number ilmus vahetult enne koolivaheaga. Kes ei ole veel viimast koolilehte lugenud, leiab selle lingilt
http://www.koopakool.edu.ee/koolileht/15/ext/failid/marts_2012_parand.pdf

Saturday, March 17, 2012

Kevadine koolivaheaeg

Viibi koolivaheajal palju värskes õhus ja otsi kevademärke. Kanna vaatlustulemused "Tere, kevad!" vihikusse. Pane kirja oma kevade haiku või luuletus. Pildista kevademärke.

Toredat vaheaega ja rõõmu kevadest!

Foto: Markus Purask

Keskuste päev

III veerandi viimane koolipäev oli algkassidele tavapärasest erinev. Harjumuspäraste koolitundide asemel toimus õppetöö viies erinevas keskuses: eesti keel, matemaatika, loodusõpetus, huvitavad ülesanded ja kunst. Ühes klassiruumis olid korraga õppimas 1.-4.klassi õpilased. Eesti keele keskust juhtis õpetaja Ülli ning õpilaste ülesandeks oli funktsionaalne lugemine.


Õpetaja Ülle juhtis kunsti keskust.

Loodusõpetuse keskuses uuriti õpetaja Aiva juhendamisel põlevkivi ning praktilise töö kaudu prooviti, kas põlevkivi tõesti põleb.




Matemaatika keskust juhtis õpetaja Anita. Siin lahendati erinevaid arvutusülesandeid ning suuremad õpilased mõõtsid stopperiga, kui palju neil kulub aega erinevate tegevuste läbitegemiseks.
Huvitavate ülesannete lahendamist juhtis õpetaja Piret.
Keskusesse  sisenemisel esitasid õpilased õpetajale keskuste päeva pileti. Keskusest väljumiseks kinnitas õpetaja piletil, et ülesanded on lahendatud.

Emakeelepäev

Emakeelepäev algas kontserdiga, kus meie klassi õpilastest esines Morgan lauluga "Ta tuli" (sõnade autor Ernst Enno, viis Piret Rips). Selle lauluga võistles Morgan reedel ka "Laulukarussellil".

Hommik jätkus 1.klassi teatrietendusega uue aabitsa tegelastest ja nende seiklustest.

Järgnes bingo mäng.




Saturday, March 10, 2012

Klassiõhtu

Klassiõhtuga tähistasime lõppema hakkavat III veerandit. Peotuju tõstis klassiõhtule eelnev Playback show ja poiste võit piirkondlikul rahvastepalli võistlusel. Olime koos, et mängida mänge, osaleda viktoriinis ja lihtsalt lõbutseda.
Hele ja Helena viisid läbi mängu, mis Helena sünnipäeval kõigile meeldis. "Pimedale" juhatatakse teed.

Oli veel selline mäng, et andsime muusika saatel pudelit edasi. Kelle käes oli pudel sellel hetkel, kui muusika seisma jäi, pidi võtma läbipaistmatust kotist endale midagi kehakatteks.

Nalja sai ka sülleistumise mängus.

Oli ka selline mäng, kus see laps, kellel silmad olid kinni seotud, pidi arvama, kas teda puudutas poiss või tüdruk.
Viktoriini viis läbi õpetaja ja see oli looduseteemaline. See oli ühtlasi ka sissejuhatuseks "Tere, kevad!" projektitöösse.

Kokkuvõtteks, kuna ühe päeva peale sattus juhusliku asjade kokkulangemise tõttu nii palju üritusi, jäi klassiõhtu natuke lühikeseks. Olime arvestanud, et lähme koju kella 5 paiku minevate bussidega, aga me oleksime tahtnud veel kauem koos olla ja mängida.

Meie poisid jätkuvalt tublid...

Reedel, 9.märtsil Põlvas toimunud piirkondlikult rahvastepallivõistluselt tulid meie poisid taas kuldmedalitega.

Täname kehalise õpetajat Ülle Viitkinit, lapsevanemaid ja kõiki teisi pöidlahoidjaid.

Playback Show


Ettekanded kuulsatest inimestest

Neljapäevases inimeseõpetuse tunnis kuulasime kodus ettevalmistatud ettekandeid kuulsatest inimestest. Ettekanded olid väga hästi ettevalmistatud. Järgnevalt väike kokkuvõte ettekannetest.

Üksmeelselt leidsime, et kõige huvitavam ja humoorikam oli Markus Ojaveeri ettekanne tema lemmiklauljast Ott  Leplandist. Anzelika ja Markus P ettekande teemaks oli samuti lemmiklaulja  - Getter Jaani. Morganile meeldib Katrin Karisma laulude esitamine ja Pipi rolli mängimine.

Helele ja Kerstinile meeldib joonistada, seepärast tutvustasid nad endist lastekirjanik-kunstnikku Edgar Valterit, kes oma viimased poolteist aastakümmet elas Võrumaal Urvaste vallas. Kaasaja kirjanikest tutvustas Trevor Andrus Kivirähki.

Signe ja Reelika valisid tutvustamiseks poliitikud. Signe rääkis president Toomas Hendrik Ilvesest ja Reelika peaminister Andrus Ansipist.

Meie klassi poisid armastavad sporti teha ja ka see kajastus ettekannetes. Tutvustati järgmisi eesti sportlasi: Andrus Veeraplu, Erki Nool, Aleksei Budõlin ja Markko Märtin. Sanderile ja Ristole meeldib suusatamine, seepärast valisid nad tutvustamiseks Andrus Veerpalu. Ingmar tutvustas kümnevõistlejast olümpiavõitjat Erki Noolt, sest Erki Nool on pärit Võrust. Kuna Randel tegeleb ka ise judoga, valis ta oma ettekande teemaks judoka Aleksei Budõlini, kes praeguseks on küll tippspordist loobunud, kuid tal on Tallinnas judoklubi Budolin. Marcusele meeldib ralli ja ta tahab ka ise hakata rallit sõitma. Seepärast valis ta tutvustamiseks Markko Märtini, kes on võitnud ainsa eestlasena autoralli WRC sarjas viis etappi.

Kokkuvõtteks leidsid lapsed, et kuulsa inimese uurimine ja ettekande ettevalmistamine oli huvitav kodune töö. Omalt poolt tänan kõiki lapsevanemaid, kes aitasid lastel suurest infohulgast olulise lühidalt välja kirjutada.

Monday, March 5, 2012

World Maths Day

Osale ülemaailmsel arvutamisvõistlusel World Maths Day (http://www.worldmathsday.com/). Võistlus toimub teisipäeva lõunast kuni neljapäeva lõunani.

Soovin edu võistlusel!

Vaata, mida meie klassi õpilased koguvad.

Täna tutvustasime üksteisele oma kollektsioone. Panin õpilaste kogud e-raamatusse. Vajuta kolmnurgale ja vaata kogude pilte. Fullscreen nupule vajutades näed pilti üle ekraani.


Thursday, March 1, 2012

Nukumaja konkursi tulemused selgunud

Nukumaja konkursi tulemused on selgunud. Loe kaubamaja koduleheküljelt http://www.kaubamaja.ee/maja-ehitamise-konkurss

Võru maakondlik koolinoorte rahvastepallivõistlus

Meie klassi poisid võistlesid täna maakondlikul koolinoorte rahvastepallivõistlusel. Meie poisid said I koha. Kokku mängiti 6 mängu ja kõik võideti. Meie klassi võistkonda kuulusid Risto, Marcus, Ingmar, Trevor, Markus O, Jaan, Randel, Sander. Oleme Teie üle väga uhked!
Täname kõiki emasid-isasid, kes said minna poistele kaasa elama.
Täname kehalise õpetajat Ülle Viitkinit, kes meie poisid väga hästi välja treenis.

Meediakajastus:
1. Pildigalerii leiad Võru Spordiliidu kodulehelt: http://lkylli.zenfolio.com/p663462997
2. Artikli võistluste kohta leiad portaalist VSsport: http://www.vsport.ee/?p=24930

Hoiame poistele pöialt ka järgmisel etapil, mis toimub 9.märtsil Põlvas!