Saturday, March 10, 2012

Ettekanded kuulsatest inimestest

Neljapäevases inimeseõpetuse tunnis kuulasime kodus ettevalmistatud ettekandeid kuulsatest inimestest. Ettekanded olid väga hästi ettevalmistatud. Järgnevalt väike kokkuvõte ettekannetest.

Üksmeelselt leidsime, et kõige huvitavam ja humoorikam oli Markus Ojaveeri ettekanne tema lemmiklauljast Ott  Leplandist. Anzelika ja Markus P ettekande teemaks oli samuti lemmiklaulja  - Getter Jaani. Morganile meeldib Katrin Karisma laulude esitamine ja Pipi rolli mängimine.

Helele ja Kerstinile meeldib joonistada, seepärast tutvustasid nad endist lastekirjanik-kunstnikku Edgar Valterit, kes oma viimased poolteist aastakümmet elas Võrumaal Urvaste vallas. Kaasaja kirjanikest tutvustas Trevor Andrus Kivirähki.

Signe ja Reelika valisid tutvustamiseks poliitikud. Signe rääkis president Toomas Hendrik Ilvesest ja Reelika peaminister Andrus Ansipist.

Meie klassi poisid armastavad sporti teha ja ka see kajastus ettekannetes. Tutvustati järgmisi eesti sportlasi: Andrus Veeraplu, Erki Nool, Aleksei Budõlin ja Markko Märtin. Sanderile ja Ristole meeldib suusatamine, seepärast valisid nad tutvustamiseks Andrus Veerpalu. Ingmar tutvustas kümnevõistlejast olümpiavõitjat Erki Noolt, sest Erki Nool on pärit Võrust. Kuna Randel tegeleb ka ise judoga, valis ta oma ettekande teemaks judoka Aleksei Budõlini, kes praeguseks on küll tippspordist loobunud, kuid tal on Tallinnas judoklubi Budolin. Marcusele meeldib ralli ja ta tahab ka ise hakata rallit sõitma. Seepärast valis ta tutvustamiseks Markko Märtini, kes on võitnud ainsa eestlasena autoralli WRC sarjas viis etappi.

Kokkuvõtteks leidsid lapsed, et kuulsa inimese uurimine ja ettekande ettevalmistamine oli huvitav kodune töö. Omalt poolt tänan kõiki lapsevanemaid, kes aitasid lastel suurest infohulgast olulise lühidalt välja kirjutada.

No comments:

Post a Comment